e-Factura - Ghid de utilizare pas cu pas

Ghid de utilizare e-Factura:

Ghid de utilizare e-Factura
Publicaţii tehnice 1 din 2
13.07.2012
Depistată băutură răcoritoare „Cvas-Chişinău” în cantitate de aproximativ 7 tone fără documente de provenienţă

 

   La data de 11.07.2012 de către colaboratorii Direcţiei Antifraudă Fiscală a IFPS, a fost efectuat un control fiscal prin metoda verificării faptice cu ieşire la faţa locului la secţia de producere a cvasului de marca„ Cvas - Chişinău”. În încăperile secţiei de producere a fost depistată băutură răcoritoare „Cvas-Chişinău” în cantitate de aproximativ 7 tone fără documente de provenienţă. 

    De către colaboratorii Serviciului Fiscal de Stat imediat au fost contactaţi colaboratorii Direcţiei Investigarea Fraudelor a MAI, care s-au prezentat şi în continuare au efectuat controlul conform competenţelor.  

    
    De remarcat că anterior, contribuabilul care comercializează cvas de marca „Cvas-Chişinău” a fost identificat în cadrul controalelor fiscale prin metoda verificării operative, efectuate de către DGCF a IFS pe mun. Chişinău, stabilindu-se încălcări flagrante ale legislaţiei fiscale, mărimea sancţiunilor aplicate constituind sumă de 664 000 lei.


 


     În rezultatul controlului fiscal curent au fost constatate următoarele încălcări ale legislaţiei fiscale: 

    - încălcarea prevederilor art. 8, alin. 2, lit. b) din Codul fiscal, ce se exprimă prin neprezentarea organului fiscal a informaţiei veridice privind sediul subdiviziunii sale;
   
     - încălcarea prevederilor art. 8, alin. 2, lit. f) din Codul fiscal, ce se exprimă prin neprezentarea, la prima cerere a documentelor de provenienţă asupra producţiei depozitate în secţia de producere.

    Dat fiind faptul, că de către persoanele cu funcţii de răspundere a întreprinderii nu au fost prezentate documentele de evidenţă contabilă, intrările în secţia de producere au fost sigilate de către colaboratorii fiscali de comun cu colaboratorii Direcţiei Investigarea Fraudelor a MAI.

    Ulterior, vor fi aplicate toate pârghiile, prevăzute de legislaţie, orientate spre contracararea activităţii frauduloase a contribuabilului nominalizat.


 

 revină la lista noutăţilor


  Noutate 212 din 512 

În atenția contribuabililor!!!

Vă aducem la cunostință că în baza Hotărârii Guvernului nr. 125 din 06.02.2018 (publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 40-47 din 09.02.2018) Întreprinderea de Stat „Fiscservinform” s-a reorganizat prin fuziune (absorbţie) cu Instituţia publică „Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe”, ultima fiind succesor de drepturi și obligații.

Prin urmare, portalurile fsi.md și fiscservinform.md nu se mai administrează și au rămas cu scop de informare. Pentru a continua, închideți fereastra dată sau treceți pe site-ul nou.


CTIF.GOV.MD