Cele mai mari companii energetice din Republica Moldova vor fi supuse controlului de SFS.

Serviciul Fiscal de Stat în a doua jumatate de an va efectua controlul financiar al companiilor din domeniul gazelor şi celor energetice.

 

Dupa cum a relatat D-na Svetlana Bujac, Sef Directiei relatii publice, cooperare internaţională şi integrare europeană, din sfera energetică vor fi supuse controlului aşa companii precum  RED Union Fenosa, RED-Nord şi Hidrocentrala din Costeşti.

 

De asemenea, controlului vor fi supuse companiile ce se ocupă de transportarea gazelor: Chişinău-Gaz, MoldovaTransGaz, Gagauz-Gaz, Floreşti-Gaz şi Edineţ-Gaz. Deoarece mecanismul de transferare a impozitelor în bugetul de stat nu a fost supus controlului în decurs de doi ani.

 

Pentru a doua jumatate de an este preconizat control la companii cu capital străin din domeniul cosmeticii, printre care Oriflame International, Avon Cosmetics Moldova, Mary Kay Moldova.

 

"Inspectorii fiscali vor controla activitatea financiară şi transferul impozitelor la bugetul de stat a  complexelor hoteliere precum Jolly – Alon, companii de asigurare - Moldasig  si QBE Asito " - a mai declarat Svetlana Bujac.

 

Pe linga aceasta se preconizează pîna la începutul anului viitor de efectuat controlul companiilor -  auto, inclusiv a holdingului DAAC - HERMES

 

Sursa: http://www.kp.md/online/news/710149/

Comunicate de presă 4 din 71
09.02.2010
Numarul rapoartelor fiscale, prezentate prin intermediul serviciului“Declaratie rapida”, creste!

Numărul dărilor de seamă fiscale, prezentate prin intermediul serviciului „Declaraţie rapidă” este în permanentă creştere. Astfel, pe parcursul lunii ianuarie 2010, de către specialiştii întreprinderii „Fiscservinform” au fost recepţionate 3317 dări de seamă fiscale. Această cifră este mult mai mare decît cea înregistrată în lunile perecedente, situaţie ce vorbeşte despre faptul că agenţii economici sînt receptivi la ofertele şi posibilităţile tehnologiilor informaţionale.

Reamintim că serviciul „Declaraţie rapidă” este un serviciu electronic de raportare fiscală. Serviciul dat permite de a completa şi verifica întru-un mod operativ formele fiscale. Rapoartele întocmite prin intermediul acestui serviciu, se imprimă pe hîrtie şi se prezintă la oficiul fiscal, unde prin intermediul bar-codului anexat, informaţia este rapid scanată şi prelucrată.

Serviciul „Declaraţie rapidă” este prestat tuturor agenţilor economici. Este un serviciu gratis, şi are drept obiectiv simplificarea la maximum a procesului de raportare fiscală.revină la lista noutăţilor


  Noutate 461 din 512 

În atenția contribuabililor!!!

Vă aducem la cunostință că în baza Hotărârii Guvernului nr. 125 din 06.02.2018 (publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 40-47 din 09.02.2018) Întreprinderea de Stat „Fiscservinform” s-a reorganizat prin fuziune (absorbţie) cu Instituţia publică „Centrul de Tehnologii Informaţionale în Finanţe”, ultima fiind succesor de drepturi și obligații.

Prin urmare, portalurile fsi.md și fiscservinform.md nu se mai administrează și au rămas cu scop de informare. Pentru a continua, închideți fereastra dată sau treceți pe site-ul nou.


CTIF.GOV.MD